So Pink 80's

Entire site best viewed with 1024 x 768! Configuratiesysteem/Beeldscherm/Instellingen

Introductie:
Wie herinnert zich niet zijn of haar eerste Barbie? Die eerste Barbie is de Barbie die je altijd zal blijven bijstaan. Voor mij was het allemaal begonnen met Day to Night Barbie. Ze had voor overdag een kantoorpakje aan, die ze kon showen in een bijpassend kantoor, en voor 's avonds was haar strakke kantoor rok in een handomdraai veranderd in een uitgaansrok, klaar voor een romantische date met Ken, die tevens een Day to Night outfit had.Deze Barbie heeft voor mij een speciale betekenis, zij was mijn eerste!
Met haar was mijn Barbie gekte begonnen. Menig malen heb ik zitten dromen van die mooie kledingsetjes en droombarbies met die romantische jurken die afgebeeld stonden in de Barbie boekjes "BarbieJournaal" die ik van speelgoed winkels kreeg.
Na Day to Night Barbie kwamen er nog veel meer; waaronder Rocker Barbie, Derek en Diva.In 1988 bereikte ik een leeftijd waar je niet meer geacht werd met Barbies te spelen, dus deed ik dat ook niet meer en had ik al m'n Barbies voorzichtig ingepakt in een speciale Barbiedoos, waarin ze veilig waren opgeborgen. Ik wilde ze niet wegdoen en gelukkig heb ik een moeder die mij er ook in stimuleerde om ze juist te bewaren...misschien kreeg ik later als ik groot werd wel een dochtertje die dan met mijn "oude" Barbies kon spelen.
In 1995 herontdekte ik Barbie weer (niet dat ze ooit uit mijn gedachte was verdwenen) bij het zien van het Amerikaans verzamelaarstijdschrift "BarbieBazaar". Dat tijdschrift heeft m'n passie voor Barbie weer opnieuwd doen opbloeien. Bij het zien van al die prachtige Barbies, die door bekende modeontwerpers werden ontworpen, viel er een schaamte van me af. Het mag! Je mag van Barbie houden ook al ben je volwassen. Eindelijk!
Nu zo'n kleine 8 jaar verder is m'n collectie uitgebreid met niet alleen die toen zo prachtige kledingsetjes en droombarbies, maar ook Collectibles en een aantal Vintage, waarvan ik altijd zei dat ik die niet mooi vond en nooit wilde hebben maar nu toch voor gezwicht ben.In deze collumn wil ik jullie graag kennis laten maken met de "Roze Dozen Dames", zoals ik ze noem, en de Collectibles.
Ik haal mijn Barbie's graag uit de doos, omdat ze naar mijn mening meer tot hun recht komen op die manier. Een Barbie die een pracht van een jurk aan heeft met een mooie lange sleep, komt mooier en eleganter uit als ze volledig is uitgestald met haar sleep gedrapeerd over het hele glasplaatje in m'n vitrinekast. Zo'n Barbie verdient oooohhhsss en woooowwwwssss van bewonderaars die nog nooit kennis hebben gemaakt met Collectible Barbie en haar alleen kennen van de Roze Doos uit de speelgoedwinkel.Sommige van mijn "Dames" verblijven echter wel in hun doos. Een paar van deze "Dames" komen helemaal uit Japan op visite en verdienen een mooi plaatsje in hun doos in de vitrinekast waar ik ze met doos en al kan bekijken. De meeste kinderen vinden het ook best raar als je hun vetelt dat de Barbie die je zo stevig vasthoudt, voor jezelf is als je hun vraag "is die voor jou nichtje?" beantwoordt met "nee, ik verzamel haar". Dat is maar raar....een volwassen vrouw die Barbie voor haarzelf koopt. Gelukkig zijn er beurzen waar je lekker ongegeneerd kan rondkijken, praten met andere "stiekeme" Barbieverzamelaars en haar kan aankopen. Voor sommige is het toegeven dat ze een Barbieverzamelaar zijn net zo moeilijk als bijvoorbeeld een sollicitatie en voor anderen is het de gewoonste zaak van de wereld.
Gelukkig ben ik inmiddels over die barriere heen en kan ik zonder schaamte een speelgoedwinkel in direkt naar de afdeling waar die oh zo felbegeerde "Roze Dozen Dames" staan die allemaal in mijn oor fluisteren dat zij degene is die in m'n collectie thuis hoort.
Voor mij is en blijft Barbie een Teenage Fashion Model die bedoeld is om mee te spelen, te showen en aan/uit te kleden. Dit is mijn passie en ik wil dit graag met anderen delen en een andere kijk op het verzamelen geven.

U kunt mij met al uw reakties en vragen emailen via ladiesinpink@hotmail.com.

Nathalie MartinRubriek Inhoud:

Lente 2003: So Pink 80's
Zomer 2003: De Jaren 80
Herfst 2003: Pedigree's Sindy