Ellen's Vintage Barbie Rubriek
 
 
 

Kennismaking:

Mijn relatie met Barbie stamt al heel ver terug in de tijd, want toen ik 7 was emigreerden wij naar Amerika -Barbie's land van herkomst- en ik zat nog vol overgave Barbie jurkjes te naaien toen ik 16 was. Mijn moeder vond dat kinderachtig voor een tiener, de poppen gingen naar een goed doel en ik werd naar een "echte" naaicursus gestuurd. Kleding maakte ik alleen nog maar voor het gezin werd er besloten.

In augustus 1999 liet mijn buurvrouw-vriendin vol trots haar nieuw gekochte Barbie zien. Zonder schroom wees zij mij alle prachtige detailles van haar pronkstuk en straalde daarbij zoveel enthousiasme uit, dat ik wederom bevangen werd door een onbestemd verlangen naar die zorgeloze tijd uit mijn jeugd, toen poppen nog werden toegestaan.
Haar man kende de weg op het internet en had al menig Barbie site gevonden. Er was zelfs een plakboek met kleurenfoto's van favoriete Barbies samengesteld, allen gevonden op het internet. Daar wilde ik meer van weten, dus ging ook ik "surfen" op de electronische snelweg.
Dezelfde week kocht ik m'n eerste Mattel Barbie, een zwarte zeemeermin gehuld in fonkelende gouden kleren, bij de speelgoedwinkel in ons dorp.

 

Dat ik een half jaar dáárna een verzameling van meer dan honderd "vintage" en nieuwe Barbies zou bezitten, had ik nooit durven dromen.
Ik was een ware "Barbieholic" geworden.
Ik ben inmiddels 16 jaar Barbieverzamelaar en die passie deel ik graag met jou via deze website.
Als je honger naar Barbie informatie hierna nog niet verzadigd is, dan verwijs ik je graag door naar Stg. Expóse te Eindhoven. Bezoek hun Barbie Museum aan huis: je zult je ogen niet kunnen geloven zoveel moois!
Kijk ook naar mijn links pagina!

Het groepje Barbie verzamelaren raakte steeds hechter en er schoten als gevolg steeds méér Nederlandstalige Barbie websites als paddestoelen uit de grond.
Wat mij betreft: hoe meer hoe liever!
Sommige lijstleden droegen nu en dan bij aan de inhoud van Barbie Bliss door middel van een ingezonden of zelfgeschreven artikel, geplaatst in zijn of haar eigen rubriek. Mede dankzij deze gezamenlijke input en hulp is Barbie Bliss uitgegroeid tot een veelzijdige trekpleister die al vele duizenden bezoekers kende!

Zoek je een onderwerp voor een schoolverslag?
Patronen waarmee je zelf Barbie kleertjes kunt naaien?
Wil je weten hoe oud jouw jeugd Barbie is of diens dagwaarde op dit moment?
Heb je zin om eens zo'n Barbie beurs bij jou in de buurt te bezoeken maar weet je niet wanneer en waar die precies gehouden worden?
Is je lievelings Barbie beschadigd en vraag je je af of zij nog gerepareerd kan worden?
Zit je boordevol creatieve ideeën voor makeovers voor Barbiepoppen en zoek je mensen die net als jij hierover willen praten?
Zoek je achtergrondjes voor je eigen Barbie website of wil je een leuke Barbie kleurplaat uitprinten?
Dit alles en nog veel meer vind je bij Barbie Bliss; hét trefpunt voor de echte Barbie en andere modepoppen liefhebber! En anders gewoon even vragen; ik sta je graag te woord.

 
HOME