Carolien's Jeugdsentiment ('80 en '90-er jaren)

Entire site best viewed with 1024 x 768! Configuratiesysteem/Beeldscherm/Instellingen

Introductie:

Mijn naam is Carolien, ik ben 22 jaar en woon in de omgeving van Amsterdam. Ik heb al Barbies zo lang ik mij kan herinneren. Toen ik klein was (ik denk 4 jaar) kreeg ik van een vriend van mijn opa 2 poppen, een Barbie en een Skipper. Hij had deze bij het vuil gevonden. Verder speelde ik met de poppen van mijn zus. Misschien is het wel handig om te vertellen dat ik nakomeling ben en mijn broer en zus, 13 en 10 jaar ouder zijn. Die poppen kwamen dus uit ongeveer '77/'78. Waaronder de Barbie ballerina (welke nog op mijn "wishlist" staat). Toen ik mijn eigen poppen kreeg, gingen die van mijn zus naar zolder (voor haar eigen kinderen). Mijn hele verlanglijstje stond elke verjaardag, elke Sinterklaas en elke kerst vol met Barbies en spulletjes voor haar.

Op mijn 12de was ik op te leeftijd dat Barbies voor kinderen zijn (en dat wil je niet meer zijn op die leeftijd). Wel kocht ik een vitrinekast waar mijn poppen in mochten, ook mijn net bij elkaar gespaarde #1 repro. Maar al snel werden deze vervangen door Forever Friends beertjes, want dat was veel "cooler". De Barbies gingen in de kast, want wegdoen wilde ik toch niet en mijn moeder zou dat ook nooit toe staan.

Op mijn 13de werd ik tante van een nichtje. Mooi die gaat ook met Barbies spelen, was mijn gedachte. Had ik eindelijk weer een excuus om in speelgoedwinkels naar poppen te kijken. Alleen is mijn nichtjes nooit zo ge´nteresseerd geweest in poppen. Toen ik 17 was kwam de Generation Girl serie in Nederland. Ik ging alleen Blaine kopen, omdat die anders was dan Ken en ik nooit echt veel mannen poppen had.
Een half jaar later hadden veel Forever Friends beertjes ruimte moeten maken voor de gehele Generation Girl serie en de Silken Flame repro. Vanaf die tijd is er alleen maar meer en meer bij gekomen.

In het museum in Zwolle kocht ik het boekje Barbie en haar familie. Daar stond helemaal achter in een advertentie van A Doll Wor(l)d. Dat was toch wel interessant. Ik ben lid geworden en sindsdien bezoek ik beurzen en kijk ik regelmatig op internet voor leuke dingen en koopjes.

Al hoewel ik de vintage poppen onwijs mooi vind, blijf ik toch altijd hangen bij poppen uit de jaren 80 en 90. Laten we het op jeugd sentiment houden. Op mijn 5de verjaardag krijg ik mijn Barbiehuis. Tegen de tijd dat ik 6 werd paste al mijn spulletjes hier al niet meer in. Maar grotere huizen waren er toen nog niet. Ik was ongeveer 7 jaar toen mijn oudere broer het huis uit ging en ik eindelijk een grotere kamer kreeg. Ik kreeg de oude linnenkast bij mijn oma vandaan en.... dat werd een huis.

Nu (zo'n 15 jaar later) heb ik besloten zelf een huis te maken, waar wel alles in past. De komende tijd zal ik jullie op de hoogte houden van de vorderingen van mijn Barbiehuis en zal ik tips geven waar ik zoal op heb gelet.

Carolien AbbinkRubriek Inhoud:

...
...
...
...


U kunt mij met al uw reakties en vragen emailen via .